ITS-Z1 (International Test Site-Z1) je nezavsni umetnički prostor/laboratorija gde se različiti umetnici i naučnici iz raznih delova sveta mogu sresti, diskutovati, eksperimentisati, stvarati i pre svega promovisati nove ideje najšireg raspona. Osnovan i vođen od strane Srpsko – Australijsko - Američkog umetnika Dragana Ilića, koji živi u Njujorku i Beogradu. Cilj umetničkog prostora/laboratorije je unapređenje globalne kulturne razmene. Verujemo da je internacionalna umetnička scena dospela u krizu zbog prekomerne komercijalizacije, i jedan od naših primarnih ciljeva predstavlja suprostavljanje ovoj tendenciji kroz obezbeđivanje platforme umetnicima koji eksperimentišu, da testiraju svoje ideje bez bilo kakvog ograničenja koji nameće tržiste ili prolazni trendovi.

Poslednjih godina primećen je talas saradnje između naučnika i umetnika koji je zasnovan na oslanjanju jednih na druge radi inspiracije. Stvaranjem umetničkog prostora za ekstremne eksperimentalne aktivnosti, od planiranja radionica, do produkcije i izlaganja finalnih radova, kao i radova u progresu. Mi stvaramo laboratoriju gde će kombinacija talenta umetnika i naučnika stvoriti najsavremenije kreativne koncepte i vizije.

The International Test Site nalazi se na brdu, 21 kilometar od Beograda, koji obuhvata 1.000 metara kvadratnih zatvorenog i 1.400 metara kvadratnih spoljnjeg prostora. Sa vizurom na Dunav, odakle se pruža pogled od 360 stepeni na dinamičnu konfiguraciju mesta.